Over Kees van Grieken


Willen begrijpen hoe dingen werken. Onderzoeken of het ook op een andere manier kan. En het dan realiseren. Dat zijn de terugkerende thema's in mijn leven. Kan een vlieger mensen verplaatsen? Kun je een hut bouwen zonder planken? Kun je met een radio ook uitzenden? Al jong zocht ik naar de antwoorden door te lezen en te experimenteren. En ik leerde dat door samen te werken heel veel mogelijk is.


Die drive om nieuwe zaken te verkennen is ook zichtbaar in mijn gehele loopbaan. Mijn brede interesse brengt mij steeds op nieuwe posities. Zo was ik commercieel manager, productmanager en businessunitmanager. Daarnaast ben ik manager geweest van de afdeling productmanagement, van het R&D-mechatronicateam en van Operations.


Al deze ervaring kwam bij in elkaar in de functie van technisch directeur die ik bijna 3 jaar heb vervuld bij Priva, een internationaal werkend, maar Nederlands familiebedrijf dat regelsystemen en bijbehorende managementapplicaties ontwikkeld voor klimaatregeling in tuinbouwkassen en gebouwenautomatisering. Hier heb ik met mijn team ondermeer de transitie naar de cloud gemaakt en is het ondernemerschap binnen de organisatie vergroot door in agile zelfsturende teams te gaan werken. En toen begon het weer te kriebelen en ben ik mijn eigen bedrijf KVG/i begonnen.


Vanuit KVG/i heb ik verschillende bedrijven geadviseerd op het gebied van Internet of Things, domotica en blockchain. Maar ik kwam er ook achter dat langdurige relaties en het werken in een team essentieel voor mij zijn om het echt naar mijn zin te hebben. Daarom heb ik o.a. als COO gewerkt bij Bosman Van Zaal, waar we de vernieuwers in de tuinbouw hielpen innoveren met state-of-the-art kassen en hightech teeltsystemen.


In de afgelopen jaren heb ik het voorrecht gehad met heel veel mensen te mogen samenwerken en mooie dingen te realiseren. Het is deze ervaring en dit netwerk dat ik graag meebreng om andere ondernemers en bedrijven te helpen. Mijn hart ligt bij het Nederlandse MKB dat actief is in een technische markt. In mijn ogen de drijvende kracht achter de Nederlandse economie.


In al mijn activiteiten staat de mens centraal. Veranderingen kunnen spannend zijn. Werkzaamheden veranderen, opgedane ervaring raakt verouderd. Een veilige omgeving bieden waarin mensen durven te experimenteren, is cruciaal voor succes. Respect, verbinding en vertrouwen is hiervoor essentieel. Ik ben analytisch, gedreven en leg de lat hoog, voor mijzelf en voor anderen. Maar altijd met een gezonde dosis humor. Werken moet immers ook plezierig zijn.


Wat bijna niemand weet

Mensen in beweging krijgen deed ik al op jonge leeftijd. Als DJ met een eigen drive-in show bouwde ik vele feestjes. Muziek heeft voor mij dan ook een grote emotionele waarde.


Nog meer over mij?

Kijk voor uitgebreide informatie op mijn LinkedIn profiel.


Lezingen en artikelen

In de afgelopen jaren heb ik op vele events mijn ervaring en visie mogen delen. Ik noem er een aantal:


Publicatiedatum: 27 januari 2018